perjantai 12. huhtikuuta 2019

Puuttuva perse

Aukaisen lehden aamulla ja tahmaiset aivoni eivät voi uskoa, mitä rähmäiset silmäni näkevät. Ihmisiltä puuttuu kuulemma perse tosi usein. Jo on first world probleemia. Gluteus amnesia. Nukkuva hanuri. Mielestäni puuttuva perse on hauskempi käännös latinankieliselle termille, niinpä käytän sitä.

Takapuoli on siis todella kova jätkä. On suurta, keskimmäistä ja pientä pakaralihasta. He hääräävät pareittain, vasen ja oikea käsi kädessä ja nostavat meitä sohvalta, vievät portaissa mukaviin paikkoihin ja auttavat hyppelemään kukkaniityillä. Perseelle ei kannata vittuilla, nopeasti on kaikenlaista vaivaa tiedossa; alaselkäkipua, lonkkavaivaa, iskiastuskaa ja ahdistusta. 

Totesihan pastori Heikki Kinnunenkin saarnassaan, että perse on kuningas. Opettava tarina kertoo missä kaikki päätökset todella tehdään. Tarinan ytimessä on tosin perseen ydin persreikä, mutta kyllä se kuninkuus pätee ihan yhtä hyvin tähän persreiän sihteeriin, pakaroihin. Muut ruumiinosat nauroivat kun perse halusi päälliköksi, mutta kun perse suuttui ja loukkaantui ja meni umpeen, ei naurattanut enää. Kyllä sitä arvostaa vahvaa sihteeriä kun hississä pierettää julmetusti tai ripulifiilis yllättää kesken automatkan. Kyllä minä niin mieleni pahoittaisin noissa hetkissä ilman vahvoja pakaralihaksia.

No siis perseen voi toki täyttää silikonilla. Se on toisaalta hirveän kätevää, ei tarvitse tehdä itse mitään, mutta helvetin typerää. No sitten hänet voi täyttää siten, että herättää ne pakaralihakset. No mutta entäs sitten kun ei saa sitä persvärkkiä ylös ensialkuunkaan...





Tässähän voi käyttää erilaisia mielen harhautustekniikoita. Minuun eivät toimi hienot treenivideot, joissa tehdään jäätävää lihasmassaa vaativia temppuja, eikä liioin kuvat mageita treenibyysia käyttävistä isotissisistä naisista nojailemassa salin seinään hikisinä palautusjuomansa kanssa. Mutta harhautus toimii, useinmiten.

Paskaiset hiukset. Hirveen hyvä harhautustekniikka, vaatinee tosin selitystä. Jätän likaiset hiukset pesemättä, jotta menisin seuraavana päivänä katsomaan Impivaaran kaakeleita, uimaan kilometrini. No joskus käy niin, että kuljen päivän läpi sleda tiukasti ponnarilla enkä saa pakotettua pakaralihaksiani Impivaaraan. Sitten on näitä perus porkkana-keppi -tekniikoita. Jos nyt menet uimaan, saat juoda kahvin ja mussuttaa ison leivän H2O-baarissa. Jos nyt et mene, sun ihana peppu surkastuu ja kuihtuu pois ja roikkuu pian polvitaipeissa.

Takapuolellemme, tuolle ihmisen suurimmalle lihakselle, on omistettu lauluja, sketsejä ja värssyjä jos jonkinmoisia. Kummelissakin on sekaannuttu takapuoliläpän viljelyyn ja huudeltu: Purista perseellä Silakka! 

Tartu tiukasti hanuriin ja näppäile muaaaaaa! Niin se vanha kunnon Kikka hoilotti. Tästä nyt sitten vaan uusi versio tyky-päiville:

Tartu tiukasti hanuriin, nosta se ylös,
Täysin persein on helpompi liikkua.
Tartu tiukasti hanuriin, nosta se ylös,
Tahdon mahtavaan perseeseeni hullaantua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti