torstai 6. huhtikuuta 2017

Pääs jäinen ja ajatusmunat


Se on kuulkaa pääs jäinen taas! Kevään tuntua on isosti luonnossa ja aivoissa. Aivojen sähkökäyriin tulee eloa ja hormonit lähtevät hurisemaan. Ei me olla luonnon kanssa niin paljon erilaisia kuin luulemme. Kaksilahkeisessa ihanien noitien perään viheltelevässä Adoniksessa ja reteessä, mageen sledan kanssa puunoksalla riekkuvassa töyhtöhyypässä on samaa keväthormonien huumaa.

Pääsiäisenä on pääs jäinen tunne, näin se vaan on. Itsestä tuntuu usein, että keväällä nopeutuu kaikki; kävelen puolijuoksua, puhun konekivääriä, silmät pyörívät kuin karuselli. Hymyilen jokaiselle päivänkakkaralle ja koirankikkaralle, jotka puskevat huutaen läpi lumen ja jään ja asfaltin. Pää on jäässä talven jäljiltä, siitä ei pääse mihinkään.
Keväällä saa sheikata aivot! Sheikata pölyt ja piintyneet tavat! Pois päiväunet ja mökötys. Säntäile uteliain mielin uusiin kahviloihin, paseeraa Aurajoen rannalla, hytise ensimmäisten hullujen joukossa terassikahvilla ja nauti viltteihin kääriytyneenä tärisevin käsin ja sinisin huulin caputsinot. Ai että! Sitä on niin hereillä tällaisen jälkeen!

Keväällä kuuluu höpöttää ikkunoiden pesusta, pölystä ja suursiivouksesta. Jokaisen tosinaisen kuuluu olla valtavan huolissaan ikkunoiden harmaudesta. Miksi kukaan ei puhu, että se pöly on itse asiassa aivoissa, kropassa, mielessä? Siellä se harmaus asuu, eikä ikkunoissa. Ja aivojen ja vartalon harmaudesta olen paljon enemmän huolissani kuin ikkunoiden. Jos sheikkaamisen jälkeen jää käteen outoja ideoita, ei se haittaa. Jää ikkunanpesussakin niitä viiruja. Liian raikkaat ideat voi suodattaa pois ja nauttia tyhjästä tilasta, joka mieleen jää sheikkaamisen jälkeen. 
Jos oikein uskaltaa heittäytyä kevään ja pääsiäisen iloiseen tunnelmaan, sitä saattaa syntyä yllättäviä ajatusmunia. Kun saa nupin, mielen ja sielun rennoksi, sieltä saattaa avautua loistavia ratkaisuja. Elämässä saa olla yllätyksiä, muutoksia ja suunnanvaihtoja. Ei niitä tarvitse pelätä. Luontokin on täynnä muutosta. Kysy vaikka töyhtöhyypältä. Ei muuta kuin munimaan!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti