torstai 9. maaliskuuta 2017

Pitkä mies

Pitkä mies, joka puolustaa aina. Aina. Joka katsoo silmiin ja jokainen heijastuma kertoo, että olen hyvä, kelpaan, luotan sinuun, arvostan sinua. Iskä.


Dingon pitäisi itse asiassa tehdä toinen versio biisistä nahkatakkinen tyttö. Nahkatakkinen iskä. Kulunut, ikivanha, söpö rotsi. Nahkatakkinen iskä, joka odottaa juna-asemalla puolituntia junan lähtöä, että voi vilkuttaa minulle. Nahkatakkinen iskä, joka tulee jokaikiseen tanssiesitykseen ja voimistelukilpailuun Nunnavuoren palloiluhallille, lukemattomalle määrälle koulujen jumppasaleja, kauppatorin heiluville lavoille, Sigyn saliin, konserttitalolle. Nahkatakkinen iskä, joka sanoo jokaikisen esityksen ja kisan jälkeen, että sehän meni tosi hienosti. Hyvä Sunna!

Pitkä mies, joka tulee auttamaan lukuisiin muuttopuuhiin: kun muutetaan omaan kotiin, kimppakämppään, poikakaverin kanssa yhteen ja erilleen, toisen poikakaverin kanssa yhteen. Ruuvaa lamppuja, naulaa tauluja, korjaa sälekaihtimia, sateenvarjoja, polkupyöriä, autoja. On vähintään ihmemies MacGyver, ratkaisee kaiken. On Teräsmies, puolustaa heikkoja, omaa ehdottoman oikeudentajun.

Iskä, joka selvittää eri härveleiden toimintaa laajoilla, perusteellisilla luennoilla. Kato mä haluan, että sä ymmärrät tämän. Ja samassa lauseessa lukee, että mä tiedän, että sä pystyt ymmärtämään tämän, sä oot fiksu.
Iskä, tuhansien ruuvien mies, jolle tuli roudattua satoja ruuveja kaduilta, ojista, pientareilta. Minulle kehittyi ehtymätön ruuvisilmä. Se kantoi pitkälle, sillä täysi-ikäisenäkin tuli vedettyä fillarilla äkkijarrutuksia jos ilmestyi ruuvi näkökenttään. Ihan vaan, koska iskä sanoi aina, että loistavaa, just tätä mä oonkin tarvinnut. Myöhemmin kuulin, että ruuveja saa kaupastakin. Mutta, silti ruuvin näkeminen tuo edelleen sydämeen lämpimän läikähdyksen.

Iskä, joka halaa kun nähdään. Iskä, jonka hymy yltää korvasta korvaan.  Iskä, joka on lukenut ison määrän eteen kiikutettuja tarinoita, runoja ja värssyjä. Iskä, joka sanoo aina, että loistavaa Sunna, hyvä hyvä, kyllä sä osaat.

Isäkarhut, te olette maailman tärkeimpiä. Rakkautta, josta kumpuaa säikeitä läpi elämän. Läpi kompastumisten, rämpimisen, kyynelten. Iso näkymätön käpälä, joka nostaa ylös.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti