torstai 26. tammikuuta 2017

16 ovea

Näin unta ovista ja mahdollisuuksista. Unessa äiti kertoi, että heti uuden vuoden alussa kaikki on mahdollista. Maailmassa avautuu 16 ovea yhtä aikaa. Ja sanoi vielä jonkun hienon octolernan-termin. Äiti oli aivan tohkeissaan. Jäin maiskuttelemaan aamulla unta sängynlaidalle. Huomasin olevani itsekin tohkeissani. Miten se tuntuikaan niin hyvältä ja teki olon kevyeksi. Se on ihan uskomattoman vapauttava ajatus!


Aina on mahdollisuus. Aina on mahdollisuus koittaa uudelleen, toista kautta. Jos olet sairas ja lääkäri, jolla kävit ei osannut auttaa sinua, etsi toinen lääkäri. Jos kävit fysioterapeutilla ja hoito oli huono, mene toiselle. Jos sinua kohdellaan huonosti parisuhteessasi, etsi uusi ukko tai akka, joka mahdollisesti osaa pussata, puhua ja nauraa. Jos ahdistut työssäsi, etsi koko ajan uutta työpaikkaa. Avoimin mielin. Ja kuljeta tietoa mukanasi siitä, että ovia on monia.

Uni on mahdollisuus. Se kertoo elämästäsi sinulle sen, minkä tunnet vatsanpohjassa epämääräisenä ahdistuksena. Uni kertoo usein hyvinkin selvästi mikä sinulle on hyväksi tai mikä elämässäsi mättää. Näytetään ovia ja polkuja, sytytetään tulipaloja, juostaan pakoon mörköjä, omia ongelmia, lennetään kuin joutsen.

Unessa keho korjaa myös fyysistä olemustasi, ompelee haavoja yövuoroissa, heittää vettä tulehtuneen nivelen päälle ja sammuttaa niveltulehduksia. Uni silittelee aivoja ja sanoo rauhoittavasti, et olkka ny iha hiljaa hetki ja lepo vaa, mää hoira tän tyypi ny. Aivojen sähkökäyrät menevät unessa eri taajuuteen.

Varjelen unta kuin parasta kaveriani. Pidän siitä huolta iltarutiinein, kävelen kaukaa televisiosta ja tietokoneesta. Syön hyvin ja otan ehkä magnesiumin kyytipojaksi. Potkin makuuhuoneesta ylimääräiset roinat pois, tuuletan päivän hiet ja tapahtumat ja teen peitosta pesän. Pesään on hyvä mennä kippuralle ja antaa mielen tulla takaisin kotiin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti